Vážení strávnici,
na 4.5. si pro Vás připravujeme společně s kuchařem ze společnosti BIDFOOD „sous-vide“ den.
A co že to je to „sous-vide“, se kterým se již nyní potkáváte v jídelníčku?
„Sous-vide“ slovo z francouzštiny - v překladu znamená ve vakuu. My takto budeme připravovat většinou maso, které lehce nakořeníme a následně vložíme do speciálního vakuovacího sáčku, který je právě pro tuto metodu určen.
Maso zavakuujeme a následně vložíme do vodní lázně. Takto vakuované potraviny se připravují po různě dlouhou dobu na nízkou teplotu, většinou 55-60 °C.
Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a kvalitu suroviny.
Krom hlavních jídel se můžete do budoucna těšit i na bufetech na drobné občerstvení s masem „sous-vide“. Po vyzkoušení přidáme fotografie, abyste věděli, co Vás čeká.
Těšíme se na Vás
Tým stravovacích služeb.