Načítání obsahu...

Na univerzitě startuje pátý ročník programu GREEN LIGHT

Vloženo: 19. 10. 2017
Útvar: Vztahy s veřejností

Program na podporu podnikání GREEN LIGHT otevírá příjem přihlášek do svého 5. ročníku. Zájemci o rozjezd podnikání mohou své nápady přihlašovat do 15. listopadu 2017. Desítka vybraných účastníků projde několikaměsíčním akcelerátorem a utká se o ceny v hodnotě půl milionu korun.

GREEN LIGHT je určen pro zájemce o podnikání všech věkových kategorií, s inovativním nápadem, kteří jsou rozhodnuti rozběhnout vlastní podnikání. „Jsme otevřeni všem, kteří by rádi dotáhli nápad k prvním platícím zákazníkům. Mottem letošního ročníku je slogan I ❤ PODNIKÁNÍ, a věříme, že právě touha po tom něco změnit a rozjet vlastní byznys, nám přinese zajímavé nápady, ať už z oblasti IT, inovativních služeb nebo nových technologických řešení,“ upřesňuje manažer programu Jan Jůzl.

Novinkou letošního ročníku je možnost vyrobit si funkční prototyp ve spolupráci s dílnami ProtoLab a IdeaHUB. „ProtoLab umožňuje 3D tisk malým a středním firmám. Budeme rádi, když 3D tisk pro své prototypy využijí i účastníci programu GREEN LIGHT,“ uvádí manažer ProtoLabu Petr Štefek.  IdeaHub je druhým centrem, které budou moci začínající podnikatelé využít, a to pro výrobu prototypů v oblasti mechaniky, elektroniky a robotiky. Účastníkům bude k dispozici také coworkingový prostor Podnikatelského inkubátoru, kde mohou intenzivně pracovat na svých projektech a setkávat se s profesionálními mentory. Workshopy budou zájemcům „šity“ na míru a k dispozici budou mít odborníky z řad úspěšných podnikatelů, kterým se daří nejen v ČR, ale zejména na zahraničních trzích.

Mezi absolventky GREEN LIGHTu patří např. Helena Záleská a Petra Krhutová, které se zúčastnily s projektem cyklostanu TIKE. „Od naší přihlášky do akcelerátoru je to rok a za tu dobu se udála spousta věcí. Uspěly jsme v závěrečné startup show, díky které jsme získaly amerického investora, našly výrobce a vyrobily první prototypy, testovaly jsme stan během letní sezóny v kempech a získávaly zpětnou vazbu od cyklistů a kempařů. Momentálně se připravujeme uvést TIKE na český trh,“ upřesňuje Helena Záleská.

Do GREEN LIGHTu se mohou jednotlivci nebo celé týmy přihlašovat do 15. listopadu 2017, prostřednictvím webových stránek programu. Od ledna 2018 pak začne pro desítku vybraných tříměsíční akcelerátor plný workshopů, přednášek a konzultací, který vyvrcholí v dubnu závěrečnou start-up show. Ti nejlepší mohou získat na rozjezd podnikání ceny v hodnotě až 500 000,- Kč. Bonusem pak může být cesta do celosvětové mekky startupů Tel Avivu.

Program GREEN LIGHT připravuje Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava ve spolupráci s Moravskoslezským krajem, Moravskoslezským inovačním centrem a řadou partnerů a podporovatelů. Jedná se o unikátní program na podporu podnikání, za nímž stojí všechny univerzity z Moravskoslezského kraje. Doposud bylo akcelerováno 53 start-upů.

Další tiskové zprávy

Rozvoj leteckých simulátorů na Institutu dopravy

15. 02. 2018

Studenti VŠB – Technické univerzity Ostrava využívají při výuce letecké simulátory, které vznikly v rámci studentské grantové soutěže. Simulátory slouží pro výcvikové účely studentů oborů Technologie provozu letecké techniky a Technologie údržby letecké techniky Fakulty strojní.

Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2017

12. 01. 2018

Informace k projektu projekt „Podpora talentovaných studentů doktorského studia na VŠB-TUO“.

Konkrétní řešení díky Internetu věcí zkoumají odborníci z VŠB-TUO

08. 01. 2018

Internet věcí (Internet of Things, IoT) má potenciál nám usnadňovat život a najde uplatnění v dopravě, energetice, logistice, zdravotnictví a prakticky ve všech odvětvích průmyslu. Pomůže nejen při svozu odpadu či při parkování, ale všude tam, kde je možné zautomatizovat činnosti, o které bychom se jinak museli postarat sami.