Přeskočit na hlavní obsah
Přeskočit hlavičku
Ukončeno v akademickém roce 2014/2015

Odborná praxe v podnicích C

Typ studia bakalářské
Jazyk výuky čeština
Kód 115-0327/01
Zkratka ODBPC
Název předmětu česky Odborná praxe v podnicích C
Název předmětu anglicky Student Professional Training C
Kreditů 2
Garantující katedra Katedra managementu
Garant předmětu Ing. Jiří Durďák

Osnova předmětu

1. Praxe v ubytovacím zařízení
- seznámení s provozem recepce
- činnost pokojské a hotelové hospodyňky
- seznámení s činností údržby hotelu, bezpečností služby a práce na
parkovišti
-vedení provozních záznamů, vyhodnocování činnosti pro potřeby ČSU
2. Praxe ve stravovacím zařízení-zázemí
-seznámení s provozem kuchyně a skladu
-činnost kuchařů, práce pomocných sil v kuchyni, činnost skladníka,
výčepního
-vedení provozních záznamů, tvorba jídelníčků, objednávky zboží
3. Praxe ve stravovacím zařízení-obsluha
-seznámení s provozem restaurace, salonků, baru
-činnost vrchního číšníka, činnost obsluhy
-práce při tvorbě rautů
-systém administrativy provozu
4. Praxe v informačním zařízení cestovního ruchu
-seznámení s provozem IC
-práce za pultem [podávání informací, prodej suvenýrů a publikací]
-vedení exkurzí na radniční věži
-vedení provozních záznamů
5. Praxe v cestovní agentuře
-seznámení s provozem
-příprava zájezdů [zpracování konkrétní dokumentace], vedení zájezdů
(průvodce) v Ostravě
-prodej pobytů a zájezdů
-seznámení se způsobem jednání s klientem

Povinná literatura

Literatura k jednotlivým absolvovaným předmětům a případně další tituly podle specifik provozu, v nichž student praxi vykonává.

Doporučená literatura

Literatura k jednotlivým absolvovaným předmětům a případně další tituly podle specifik provozu, v nichž student praxi vykonává.