Skip to main content
Skip header

Russian Conversation

Type of study BachelorFollow-up Master
Language of instruction English
Code 712-0602/02
Abbreviation RK-FEI
Course title Russian Conversation
Credits 2
Coordinating department Institute of Languages
Course coordinator Mgr. Gabriela Matyášková, Ph.D.

Subject syllabus

Ruská konverzace. Units 6-10
1. Nutrition. In the restaurant.
2. Restaurant, cafe, snack bar, canteen
3. My food.
4. Culture, art.
5. Fine art and architecture.
6. Theater, music, movie theater.
7. Sport.
8. Summer and winter sports.
9. Travel.
10. Hotel.
11. Business trip.
12. Hobbies.
13. My hobbies and favorite entertainments.

Literature

Horvátová, M. Ruská konverzace. Praha EKOPRESS, 2004, 255 pages. 80-86119-82-3.
MICHLOVÁ, S. Současná ruština, Praha Fortuna, 2003, 142 pages. 80-7168-885-1.
CSIRIKOVÁ, M.; VYSLOUŽILOVÁ, E. Ruština v praxi, Praha LEDA, 2002, 271 pages. 80-7335-009-2.

Advised literature

Nekolová, V.; Camutaliová, I.; Vasiljeva-Lešková, A. Ruština nejen pro samouky. Praha LEDA, 2009, 529 pages. 80-7335-112-9.
Peřinová, N.; Folvarčný, L. Česko-ruský slovník VŠB-TU Ostrava. Seznam fakult, kateder, studijních programů, studijních oborů. Ostrava, 2003, 86 pages. 80-248-0264-3.