1. Modální zkouška, účel a způsob jejího provádění, základní pojmy.
2. Dvoukanálová analýza, definice základních funkcí - přenosová funkce, funkce koherence.
3. Metody měření pohyblivosti, základní sestava měření.
4. Analyzátory, digitální zpracování signálů
5. Způsoby buzení měřené struktury.
6. Úvod do teorie experimentální modální analýzy. Systém s jedním stupněm volnosti, popis a vlastnosti frekvenční odezvové funkce systému s jedním stupněm volnosti.
7. Netlumený systém s více stupni volnosti, ortogonální vlastnosti a normování vlastních tvarů.
8. Tlumený systém s více stupni volnosti, typy tlumení.
9. Metody získávání modálních parametrů.
10. Vytvoření matematických modelů struktury (odezvový, modální, fyzikální).
11. Způsoby srovnání teoretického (MKP) modelu a modelu získaného experimentálně,
12. MAC kriterium, chybové matice hmotnosti a tuhosti.
13. Strukturní modifikace.
14. Provozní tvary kmitu. Aplikace experimentální modální analýzy v technické diagnostice.
15. Provozní modální analýza, analýza s více vstupy a více výstupy (MIMO).
2. Dvoukanálová analýza, definice základních funkcí - přenosová funkce, funkce koherence.
3. Metody měření pohyblivosti, základní sestava měření.
4. Analyzátory, digitální zpracování signálů
5. Způsoby buzení měřené struktury.
6. Úvod do teorie experimentální modální analýzy. Systém s jedním stupněm volnosti, popis a vlastnosti frekvenční odezvové funkce systému s jedním stupněm volnosti.
7. Netlumený systém s více stupni volnosti, ortogonální vlastnosti a normování vlastních tvarů.
8. Tlumený systém s více stupni volnosti, typy tlumení.
9. Metody získávání modálních parametrů.
10. Vytvoření matematických modelů struktury (odezvový, modální, fyzikální).
11. Způsoby srovnání teoretického (MKP) modelu a modelu získaného experimentálně,
12. MAC kriterium, chybové matice hmotnosti a tuhosti.
13. Strukturní modifikace.
14. Provozní tvary kmitu. Aplikace experimentální modální analýzy v technické diagnostice.
15. Provozní modální analýza, analýza s více vstupy a více výstupy (MIMO).