Tato výzva nabídla studentům a zaměstnancům univerzity možnost prožít měsíc zdravěji a udržitelněji prostřednictvím rostlinné stravy. Kromě toho se během dubna výrazně zvýšil počet vydaných vegetariánských jídel, což svědčí o rostoucím zájmu o udržitelnější stravování mezi studenty a zaměstnanci univerzity.
Do Veggie Challenge se aktivně zapojilo 102 osob, které využily mobilní aplikaci k monitorování svých úspěchů a pokroku. Společně dosáhly impozantních výsledků*:
79 zachráněných zvířecích životů
1 198 kg ekvivalentu CO2 ušetřených (což odpovídá 9 981 km ujetých autem)
1 044 356 litrů ušetřené vody (ekvivalent 16 763 sprch)
1 919 metrů čtverečních ušetřené půdy
Vaše názory jsou pro nás důležité, na základě ankety, kterou jste vyplňovali a dávali nám v ní podněty k úpravám jsme se rozhodli realizovat tyto:
Veggie Challenge na VŠB-TUO byla inspirativním a úspěšným projektem, který ukázal, jak snadné a prospěšné může být zařazení rostlinných jídel do našeho jídelníčku. Těšíme se na další podobné iniciativy, které přispějí k udržitelnější budoucnosti pro nás všechny. Přidejte se k nám a objevte nové chutě, které nejen obohatí váš jídelníček, ale i přispějí k lepšímu zítřku.