Přeskočit na hlavní obsah
Přeskočit hlavičku

3. místo na Mezinárodním mistrovství menz

3. místo na Mezinárodním mistrovství menz
Naši kuchaři získali 3. místo na Mezinárodním mistrovství menz.

S potěšením oznamujeme, že tým našich kuchařů získal 3. místo na Mezinárodním mistrovství menz, které se konalo pod záštitou Kolejí a menz České zemědělské univerzity a rektora prof. Ing. Petra Skleničky, CSc. Soutěže se zúčastnily týmy z České republiky, Německa, Slovenska a Maďarska, přičemž v závěrečném klání soutěžilo pět týmů.

"Vyhráli jsme 3. místo," uvedl s nadšením ředitel Ubytovacích a stravovacích služeb VŠB-TUO Tomáš Otipka. "Tato soutěž pro nás byla velkou výzvou, ale zároveň i příležitostí ukázat naše schopnosti v mezinárodním měřítku."

Letošní, již třetí ročník soutěže, měl téma "náš venkov". Pořadatelé určili povinné suroviny, které musely být v menu zahrnuty, a další požadavky zahrnovaly bezlepkovost celého menu a maximální využití sezónních surovin.

Naši kuchaři připravili dvouchodové menu, které zahrnovalo předkrm v podobě cuketových rolek s beskydským sýrem, bylinkami a jahodovo-rebarborovým chutney. Hlavním jídlem byla roláda z vepřové panenky plněná hráškovým pyré a mrkví. K tomuto pokrmu jsme přidali dvě přílohy – zapečené brambory se sýrem a cibulovo-sýrové placky s bylinkovým dipem.

Hodnocení bylo založeno na několika kritériích: kreativita a složitost zpracování surovin, využití sezónních surovin, pracovní postupy a dodržování HCCP, správnost kalkulace počítané na 20 porcí a efektivní zpracování surovin s minimalizací odpadu. Hodnotitelé kladli důraz i na případné zpracování a použití odpadních surovin, například využití slupek nebo odkrojků v omáčkách.

Rádi bychom poděkovali organizátorům a spolupořadatelům z firmy Delirest, která provozuje menzy na ČZU, za skvěle připravenou soutěž a všem zúčastněným týmům za inspirativní kuchařské výkony.

Vloženo: 14. 6. 2024
Kategorie:  Aktuality
Zadal:  Administrátor
Útvar: 9920 - Vztahy s veřejností
Zpět