Přeskočit na hlavní obsah
Přeskočit hlavičku

„Sous-vide“ den

27. 4. 2021 Aktuality
Na 4.5. připravujeme „sous-vide“ den

Vážení strávnici,

na 4.5. si pro Vás připravujeme společně s kuchařem ze společnosti BIDFOOD „sous-vide“ den.

 

A co že to je to „sous-vide“, se kterým se již nyní potkáváte v jídelníčku?

„Sous-vide“ slovo z francouzštiny -  v překladu znamená ve vakuu. My takto budeme připravovat většinou maso, které lehce nakořeníme a následně vložíme do speciálního vakuovacího sáčku, který je právě pro tuto metodu určen.

Maso zavakuujeme a následně vložíme do vodní lázně. Takto vakuované potraviny se připravují po různě dlouhou dobu na nízkou teplotu, většinou 55-60  °C.

Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a kvalitu suroviny.

Krom hlavních jídel se můžete do budoucna těšit i na bufetech na drobné občerstvení s masem „sous-vide“. Po vyzkoušení přidáme fotografie, abyste věděli, co Vás čeká.

 

Těšíme se na Vás

Tým stravovacích služeb.