Přeskočit na hlavní obsah
Přeskočit hlavičku

Institut tělesné výchovy a sportu (ITVS) aktivně spolupracuje s týmem ESPORT VŠB-TUO!

ESPORT VŠB-TUO sídlí na Fakultě elektrotechniky a informatiky, která se pyšní historicky první esportovou učebnou v ČR! Učebna nedávno oslavila výročí 5 let.

esportova_ucebna
Foto: 
archiv FEI (Ing. Jakub Čubík Ph.D.)

O úspěšnosti a důležitosti organizace není pochyb. Esport hraje na fakultě důležitou roli. Za prvé, plní funkci volnočasové aktivity, která sdružuje studenty zabývající se počítačovými hrami a těmi, kteří se v této komunitě pohybují. Stal se také součástí nabídky Junior Univerzity ve formě přednášek a workshopů.

Za druhé, se tým Vlků aktivně účastní různých klání a soutěží, přičemž se jim daří sbírat vítězství za vítězstvím a díky těmto výsledkům je o FEI, VŠB-TUO slyšet po celé republice, dokonce i ve světě. Kromě toho reprezentuje fakultu a univerzitu na různých eventech, naposledy na akci s názvem Fantastická Ostrava nebo OVAGAMES.

Do třetice, se stal esport jedním z předmětů, který se na fakultě reálně vyučuje.

Máte-li zájem se o esportu na VŠB-TUO dozvědět více, neváhejte navštívit WEB, kde naleznete i formulář s přihlášením do tohoto velice úspěšného týmu, který v roce 2024 zvítězil nejen na AKADEMICKÉM MISTROVSTVÍ ČR, ale i na mezinárodní GSPORT lize univerzit 2024!

esport
Foto:
archiv FEI (Ing. Jakub Čubík Ph.D.)

GSPORT liga univerzit je novým projektem kombinujícím esport s následnou fyzickou aktivitou.Vzhledem ke zvyšujícímu se zájmu o gaming a snižující se fyzické zdatnosti dětí a studentů je projekt GSPORT adekvátní odpovědí na tento trend. Jsme proto rádi, že se i na VŠB-TUO můžeme pyšnit esportovým týmem, který navíc patří mezi světovou špičku mezi univerzitami!

GSPORT = GAMING + SPORT