Přeskočit na hlavní obsah
Přeskočit hlavičku

Projekt ČAUS univerzitní ligy je založen na celoročním systému soutěžení pro studenty vysokých škol s cílem podpory jejich pravidelného sportování a snahou propojení studia se sportem. 

VŠB-TUO se do tohoto projektu úspěšně angažuje v rámci:

Ve zmíněných soutěžích studenti pravidelně reprezentují VŠB-TUO na jednotlivých utkáních, které jim mnohdy zasahují do jejich studijních povinností. Vzhledem k tomu, že jednotlivých utkání v rámci univerzitních lig se účastní i vrcholoví sportovci, tato soutěž nabývá výrazné kvalitě i přes skutečnost, že se jí účastní "pouze" studenti vysokých škol na dobrovolné bázi. 

Vysoká úroveň této soutěže si rovněž vyžaduje i patřičnou přípravu jednotlivých celků univerzitních lig, proto se na svá utkání musí připravovat. Tuto přípravu koordinují zaměstnanci ITVS, kteří zde působí mimo jiné také jako trenéři univerzitních týmů VŠB-TUO.

Máte-li zájem se stát součástí kteréhokoli ze soudržných univerzitních týmů VŠB-TUO, neváhejte kontaktovat jejich koordinátory. Rovněž se můžete stát součástí aktivních sportovců VŠB-TUO jakožto reprezentanti na akademických mistrovstvích ČR, či prostřednictvím našeho VYSOKOŠKOLSKÉHO SPORTOVNÍHO KLUBU.