Přeskočit na hlavní obsah
Přeskočit hlavičku

Oddíl veslování je součástí Vysokoškolského sportovního klubu Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava již od roku 1966. V současné době provozuje všechny formy veslařského sportu: závodní veslování, nezávodní (turistické) veslování, příbřežní veslování a veslování na trenažérech. Členskou základnu tvoří převážně vysokoškolští studenti, ale stále více také zájemci o rekreační formy veslování. Oddíl ukončil ke konci roku 2023 svou činnost na štěrkovně Hlučín. Nyní členové oddílu veslují na řece Odře v Ostravě-Přívoze a mají zázemí v areálu Veslařského klubu PERUN Ostrava.

Kromě veslování se členové oddílu věnují také doplňkovým sportům, např. cykloturistice, kondičnímu běhu, v zimě běhu na lyžích, posilování nebo třeba frisbee a pétanque. Také klubový život je velmi pestrý, setkávání a zábava s přáteli nejen od vody doplňuje sportovní činnost.

Jak se k nám dostanete: tramvají 8, 14 (zast. Přívoz, Hlučínská), autobusem 32, 34, 56 (zast. Přívoz, Hlučínská), autem (při jízdě od Ostravy u Petřkovického mostu odbočka doprava, cca 500m k loděnici) nebo na kole po cyklostezce okolo řeky Odry přímo k loděnici VK PERUN. Adresa loděnice: Na Náhonu 30, 702 00 Ostrava-Přívoz.

V zimním období probíhají tréninky na veslařských trenažérech Concept2 ve Fitcentru ITVS (budova T v areálu kolejí VŠB-TUO), s nástupem jara pak členové oddílu usedají do veslařských lodí na Odře. Nábor nových členů a seznámení s veslařskými loděmi probíhá vždy na jaře po předchozí telefonické domluvě s trenérem.

Kontaktní osoba

Mgr. Jiří Žídek

předseda, trenér

jiri.zidek@vsb.cz

mobil:      +420 605 739 600
kancelář: +420 597 323 752

 

  VSK Veslování - základna Perun_2024  VSK Veslování - základna Perun_2

Zajímavé odkazy
www.veslo.cz

nabor2024_2_upr.jpg