Přeskočit na hlavní obsah
Přeskočit hlavičku

Studenti a absolventi VŠB-TOU ústředními postavami SUPERFINÁLE 2024!

Superfinale-2024_Cesky-florbal_Barbora-Reichova
Foto: Barbora REICHOVA (ČESKÝ FLORBAL)

Měsíc duben už tradičně patří k vyvrcholení celoročního snažení nejlepších florbalistek a florbalistů v Česku. Letos tomu nebylo jinak a zápasu, který je vrcholem sezóny, se zúčastnilo několik studentů a absolventů VŠB-TOU. 

Superfinále florbalu se konalo v neděli 14. dubna 2024 v pražské O2 Aréně. Do finálového zápasu ČEZ Extraligy žen proti sobě nastoupily hráčky 1. SC TEMPISH Vítkovice a FAT PIPE Florbal Chodov. Za Vítkovice nastoupily studentky Michaela Kubečková, Barbora Husková, Jessica Kabelková a absolventka Ing. Sára Seevaldová. Kubečková, členka Victoria VSC – UNIS, otevřela skóre utkání krásnou individuální akcí a poslala svůj celek do vedení. Třetí branka byla opět v režii studentky VŠB-TOU. Jessica Kabelková perfektní střelou od mantinelu překonala brankářku Chodova. Hrdinkou utkání však byla absolventka ekonomické fakulty naší univerzity Ing. Sára Seevaldová. Jako kapitánka přispěla dvěma rozdílovými góly a společně se svými spoluhráčkami mohla oslavit extraligový titul. Superfinále skončilo v poměru 5:3 pro Vítkovice.

Mužský superfinálový zápas byl ve znamení reprízy Superfinále 2022. Proti sobě nastoupily celky ESA Logistika Tatran Střešovice a Předvýběr.cz Florbal Mladá Boleslav. Na soupisce Mladé Boleslavi byli absolventi VŠB-TOU Ing. Jiří Besta, Ing. Adam Delong a Bc. Michal Sládek. Utkání mělo vyrovnaný průběh a rozhodnout se muselo až v prodloužení. Šťastnějšími byli nakonec hráči ze Střešovic, kteří zvítězili za stavu 5:4. Adam Delong zaznamenal jednu asistenci. Michal Sládek vstřelil vyrovnávací branku na konci třetí třetiny.

Bc. Matyáš Šindler, člen Victoria VSC – UNIS a hráč florbalových Vítkovic společně s dalším studentem VŠB-TOU Martinem Gattnarem skončili v letošní sezóně před branami Superfinále. Ve vypjaté semifinálové sérii nakonec podlehli v prodloužení sedmého zápasu Mladé Boleslavi.  

Všem florbalistkám a florbalistům naší univerzity gratulujeme k úspěchům v jejich soutěžích a zároveň přejeme hodně štěstí do sezóny nadcházející.