Přeskočit na hlavní obsah
Přeskočit hlavičku

Sportovci z VŠB-TUO sklízejí jeden úspěch za druhým! Účast od nejvyšších soutěží ČR po MISTROVSTVÍ SVĚTA. Kdo patřil v únoru mezi nejúspěšnější?

Malcharczikova
Foto: 
archiv Elišky Malcharczikové

ATLETIKA 

Na únorovém mistrovství ČR v halové atletice se prezentovalo několik studentů VŠB-TUO. Nejvíce byli opět vidět akademičtí mistři ČR Niki Joannidu a Milan Ščibráni. Niki si po překonání 401 cm v tyči vyskákala 4. místo v těsném závěsu za bronzem. Milan s časem 47.82 s doběhl ve finále sprintu na 400 m hned za Pavlem Maslákem, bývalým mistrem světa, což stačilo na 5. místo. 

BASKETBAL 

Bc. Matěj Snopek jakožto dlouholetý reprezentant naší univerzity (student EKF) a ČR v soutěžích 3 x 3, který je zařazen do projektu UNIS, byl nejlepším střelcem utkání VŠB-TUO s Pardubicemi v rámci utkání UBL. V domácím utkání zaznamenal 29 bodů, přesto VŠB-TUO utrpělo porážku. V rámci nejvyšší soutěže mužů Kooperativa NBL nastupuje pravidelně, mnohdy i v základní sestavě. Štěpán Pavelek, další student EKF povýšil do A týmu Opavy a připsal již několik odehraných minut v Kooperativě NBL. 

FLORBAL 

Matyáš ŠINDLER a Jiří Besta:  členové Victoria VSC – UNIS se v měsíci únoru účastnili kvalifikace na florbalové MS ve Švédském Malmö. Soupeři české florbalové reprezentace byly celky Maďarska, Rakouska, Polska a Slovenska. Všechny čtyři utkání český výběr zvládl a s přehledem se kvalifikoval na MS. Oba naši studenti zaznamenali během kvalifikace shodně 4 kanadské body. Dále v měsíci únoru pokračovala Livesport Superliga. Matyáš Šindler společně s Vítkovicemi čelil soupeřům z Liberce, Tatranu Střešovice a Karlových varů. Všechny tři zápasy Vítkovice vyhráli a Šindler zaznamenal 3 kanadské body. Jiří Besta společně s celkem z Mladé Boleslavi čelil soupeřům pražských Bohemians a Vinohradů. Mladá Boleslav podlehla celku Bohemians v prodloužení 5:6. Následně si však spravili chuť a vinohrady porazili přesvědčivě 15:3. 

Martin Gattnar: student 1. ročníku VŠB-TUO se v měsíci únoru účastnili kvalifikace na florbalové MS ve Švédském Malmö. Soupeři české florbalové reprezentace byly celky Maďarska, Rakouska, Polska a Slovenska. Všechny čtyři utkání český výběr zvládl a s přehledem se kvalifikoval na MS. Martin zaznamenal v těchto zápasech celkem 6 kanadských bodů. Společně s Vítkovicemi čelil v rámci Livesport superligy soupeřům z Liberce, Tatranu Střešovice a Karlových varů. V těchto třech utkáních zaznamenal skvělých 9 kanadských bodů. 

Michaela Kubečková: člen Victoria VSC – UNIS odehrála v rámci měsíce února 3 soutěžní utkání s ženským celkem Vítkovic. Společně se svými spoluhráčkami bojovala o vítězství v základní části ženské extraligy, které by zajistilo zisk Prezidentského poháru. Bohužel v klíčovém zápase s pražským celkem z Chodova nestačily ani tři branky Michaely k vítězství a Vítkovice tak podlehly svému soupeři 9:8. Ve zbylých dvou únorových utkáních proti FBC Ostrava a Znojmu si Michaela připsala na své konto 6 kanadských bodů.  

SNOWBOARDING 

Studentka prvního ročníku fakulty stavební na VŠB-TUO a členka reprezentace ČR v Alpském snowboardingu, v únoru potvrdila oprávněnost svého zařazení do projektu UNIS. Počátkem února se jí na mezinárodních závodech v Itálii podařilo vybojovat 11. místo ve slalomu i obřím slalomu. Koncem února se dokonce zúčastnila Světového poháru v Polsku, kde se jí podařilo umístit na 20. a 22. místě v obřím slalomu. 

STOLNÍ TENIS 

Ve dnech 16.-25.2. se konalo v jihokorejském Busanu mistrovství světa družstev ve stolním tenisu. Do reprezentačním kádru mužů byl vybrán i student VŠB-TUO a člen programu UNIS Jiří Martinko. Českému týmu se podařilo postoupit z náročné skupiny, ale ve vyřazovací fázi narazil na silný polský tým a s turnajem se musel rozloučit konečným 17.místem. 

VZPÍRÁNÍ 

V únoru se v Bulharské Sofii konalo Mistrovství Evropy ve vzpírání. Startovalo 176 žen a 175 mužů z 38 států. V reprezentaci ČR byli také 4 studenti VŠB-TUO. 

V kategorii do 59 kg reprezentovala Eliška Malcharcziková (FEI) – členka projektu Victoria VSC UNIS. Svými výkony 77 kg v trhu a 92 kg v nadhozu obsadila 16. místo ve dvojboji. 

Veronika Volná (EKF) nastoupila v C skupině váhové kategorie do 71 kg. V nadhozu se výkonem 104 kg umístila na 19. místě. Bohužel nezvládla základ v trhu, kdy všechny pokusy přetrhla a nezapsala tak umístění ve dvojboji.  

V kategorii do 102 kg reprezentoval Martin Štreichl (EKF), který si na ME vytvořil nový osobní rekord. Výkon 324 kg vynesl Martinovi 17. místo ve dvojboji. 

Arnošt Vogel (FEI) se za výkon 328 kg ve dvojboji umístil v kategorii do 109 kg na 15. místě. Všechny své pokusy v nadhozu dostal nad hlavu, ale rozhodčí dva z jeho výrazů ohodnotili jako neplatné, což mu zabránilo se dostat v celkovém pořadí výše.