Skip to main content
Skip header

Practice – Prevention

* Exchange students do not have to consider this information when selecting suitable courses for an exchange stay.

Course Unit Code030-0882/01
Number of ECTS Credits Allocated0 ECTS credits
Type of Course Unit *Compulsory
Level of Course Unit *First Cycle
Year of Study *Fourth Year
Semester when the Course Unit is deliveredWinter Semester
Mode of DeliveryFace-to-face
Language of InstructionCzech
Prerequisites and Co-Requisites Course succeeds to compulsory courses of previous semester
Name of Lecturer(s)Personal IDName
KOV18Ing. Dana Chudová, Ph.D.
Summary
Learning Outcomes of the Course Unit
Student v rámci praxe prakticky seznámí s výkonem státního požárního dozoru vykonávaného Hasičským záchranným sborem. V rámci praxe student uplatňuje znalosti získané studiem zejména předmětech Technické a právní předpisy v PO, Požární bezpečnost staveb a Zjišťování příčin vzniku požárů.
Course Contents
Student v rámci praxe prakticky seznámí s výkonem státního požárního dozoru vykonávaného Hasičským záchranným sborem. V rámci praxe student uplatňuje znalosti získané studiem zejména předmětech Technické a právní předpisy v PO, Požární bezpečnost staveb a Zjišťování příčin vzniku požárů.
Recommended or Required Reading
Required Reading:
− zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně
− vyhláška č. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru (vyhláška o požární prevenci).
− vyhláška č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb
− zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně
− vyhláška č. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru (vyhláška o požární prevenci).
− vyhláška č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb
Recommended Reading:
− vyhláška č. 87/2001 Sb., kterou se stanoví podmínky požární bezpečnosti při svařování a nahřívání živic v tavných nádobách
− vyhláška č. 87/2001 Sb., kterou se stanoví podmínky požární bezpečnosti při svařování a nahřívání živic v tavných nádobách
Planned learning activities and teaching methods
Other activities
Assesment methods and criteria
Task TitleTask TypeMaximum Number of Points
(Act. for Subtasks)
Minimum Number of Points for Task Passing
CreditCredit100 51